dinsdag 28 september 2010

Early adapters

Een Early Adopter  is iemand die een bepaald product of een bepaalde technologie begint te gebruiken voordat de grote massa dat doet.


Je hebt 5 soorten mensen die ze indelen in een groep en dat zijn de hieronder genoemde groepen:

Innovators: dat zijn mensen die helemaal vooraan het proces zitten. Door velen gezien als nerds, geeks waardoor er nog veel van hen gebruikte technologieën nooit in de markt zullen worden uitgebracht.
Early Adopters: zijn de mensen die wel veel connecties hebben met de grotere massa, ze lopen wel voorop met alle nieuwe technieken. Deze zijn voorop de mensen die de mensen bij het late majority beïnvloeden waardoor hun de trend ook volgen.
Early Majority: zijn de voorlopers van de grote meerderheid. Ze willen dat alles eerst word uitgetest en dat de mensen mee goed overweg kunnen. Dan kopen ze het.
Late Majority: dit zijn de mensen die na de Early Majority komen. Ze nemen het pas als iedereen het heeft gekocht en dan pas durven ze het te kopen of het te nemen.
Laggards: Dit zijn de mensen die helemaal niet om de technologie geven alleen, ze willen het pas kopen als het is afgeprijsd of lopen er helemaal niet mee rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten