dinsdag 21 september 2010

Around the World

Wat? Around the World is hoe ons programma gaat heten. De bedoeling is dat je door middel van augmented reality de weg kunt vinden door een willekeurige stad. Je moet je voorstellen dat je op het beeld ziet waar je kunt lopen of waar je heen kunt voor een bepaalde bezienswaardigheid of iets. Je krijgt als het waren de route in plaats van op een kaart als een soort filmpje.

Waar? Allereerst moet Nederland in beeld komen uiteraard. Later is het eventueel mogelijk uit te breiden naar andere landen.

Waarom? Wij hadden een onderzoekje gedaan naar Augmented reality. Gebaseerd daarop, zijn wij eruit dat een programma als Layar succesvol kan worden als je ook te zien krijgt hoe je moet lopen (een combinatie tussen gps/navigatie en het zo geheten Layar). Nu wij dit weten gaan wij proberen de trend voort te zetten, en dus een ‘verbeterd’ programma te maken. Verbeterd staat tussen aanhalingstekens omdat het niet te zeggen is of het een beter programma word. De eisen zijn verschillend en dus de vraag ook.

De trend
Wat uiteindelijk te trend dus moet worden is het gebruik van Around the World. Consumenten laten hun TomTom of andere vorm van gps achterwegen en gebruiken Around the World om de weg te vinden. Maar niet alleen dat, consumenten zullen het ook gaan gebruiken voor het vinden van de dichts bij zijnde Albert Hein.
En zelfs daar blijft het niet bij. Het is als toerist mogelijk om bezienswaardigheden te vinden.
Kortom, het is een programma met veel mogelijkheden.

Doelgroep:
Zoiezo gaat het hier om consumenten met een smartphone. Het aandeel van de operating systems is hard toegenomen.
De volgende getallen heb ik kunnen vinden op internet:

Symbian met 18%
Apple met 161%
Microsoft met 8%
RIM met 87%
Google met 2429%
Wij weten dus wel dat we graag iets met Google zouden willen doen. Hier meer over bij de promotie.
Uit deze getallen kan ik halen dat het belangrijk is dat de smartphones die met Google, Apple en RIM werken de belangrijkste 3 systemen zijn waar ons programma mee zal moeten kunnen werken.
Het is vrijwel niet mogelijk om te zeggen wat voor een leeftijd groep daaraan verbonden is. Naar onze mening is dat ook niet relevant. Het is belangrijk hoeveel mensen het programma willen gebruiken, en of het dan meer relevant is om met Google samen te werken of met 1 van de andere systemen.
Maar los van deze opinie, gaan wij ervan uit dat Google de juiste operating system om mee samen te werken. Dit omdat google sterk in de groei is, en juist omdat zowel mobieltjes die populair zijn onder de jongeren (blackberry) als zakelijke toestellen (htc) bestuurd worden door Android.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten