dinsdag 14 september 2010

Onderzoek Augmented reality

Omdat Augmented reality binnen Nederlandse media markt op het moment veel speelt, zijn wij op onderzoek gegaan in de binnen stad van Rotterdam.
We gingen langs iFactors, Belcompany en Vodafone om een paar vragen te stellen over augmented reality. We gingen naar deze bedrijven omdat we de verwachtingen hadden dat de werknemers daar wel wisten wat Augmented reality inhoud.

Onze doel was uiteindelijk, de vraag naar Layar en andere programma’s te achterhalen en waar zij aan zullen moeten voldoen om een trend te worden.

We gingen eerst langs iFactors om hun kijk op Augmented reality waar te nemen. Wat vrij opvallend was, is dat de werknemers van de iFactors meer na dachten over hoe de consument het in zijn werk zou nemen. Zo noemde de geïnterviewde het voorbeeld: ‘Als je als toerist door een stad loopt moet je de weg kunnen vinden met dat soort programma’s ’.
Uiteindelijk blijkt toch dat de vraag naar een combinatie tussen navigatie en wat layar nu mogelijk maakt speelt. Meerdere mensen hebben wij hier over gehoord. Wij hebben gebruikt gemaakt van deze informatie en hebben hier in doorgevraagd bij andere mensen. Vrijwel iedereen vond dit een goed idee, ook werd er zelfs gesproken over toerisme in Rotterdam, dat het zal toenemen. Wij denken dat, dat een beetje ver gezocht is.
We zijn benieuwd of deze vraag vervuld zal worden.


Bij de Belcompany en Vodafone daarin tegen hadden ze het meer over hoe de verkoop zou gaan veranderen en wat er met de mobieltjes ging gebeuren.
Zo werd bij de Vodafone gezegt: ‘Augmented reality heeft veel invloed op de verkoop van mobieltjes en smartphones, meer generaties zullen een smartphone aanschaffen i.p.v. een simpel mobieltje. Dit omdat de opties die Augmented reality mogelijk maakt zo uitgebreid is dat vrijwel iedereen er voordeel mee doet.’

4 opmerkingen:

  1. als ik binnenkort een nieuwe mobiel aanschaf dan zou ik zelf ook kijken of dit erop zit of te downloaden valt. Het lijkt me handig en denk dat het ook goed gebruikt gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk inderdaad ook dat het best veel verandering gaat brengen en ben erg benieuwd. Als ik een nieuwe mobiel nodig heb is dit zeker iets waar ik op ga letten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoals Wim & Stefan al hebben gezegt, denken wij ook dat het goed gebruikt gaat worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. als het eenmaal van de grond is en op alle toestellen werkt, kan dit heel groot worden

    BeantwoordenVerwijderen