dinsdag 5 oktober 2010

Prijs Categorie

Wij kunnen geen prijs geven aan ons product. De wijze waarop wij het willen verkopen is puur door aandeel te verkopen. Om te beginnen aan Google. Door een aandeel te verkopen aan Google zal de waarden van ons marktaandeel hard stijgen. Later kunnen we meer aandelen gaan verkopen aan andere maatschappijen die hierin geïnteresseerd zijn.
Het punt is alleen hoeveel aandelen verkoop je en hoeveel niet. Uiteindelijk zul je nooit meer dan 49% aandelen moeten verkopen. Dit omdat je anders de overhand kwijt bent over jouw product.
Google zal een aandeel percentage van 20 krijgen. Dit is simpel weg in ruil voor de samenwerking. Zei winnen hier aandelen mee, en onze aandelen zullen drastisch in waarden stijgen door de samenwerking met Google.

Start
Na 5 jaar
Na 10 jaar
20% Google
10% aandelen markt
19% aandelen markt


Dit is een schematische weergaven van hoe wij aankijken tegen de verwachting van de verkoop in aandelen.
De 20% die Google zal krijgen is naar ons idee een goede verhouding tussen wat hun krijgen en wat wij kunnen verliezen. Hiermee wil ik zeggen dat 20% voor ons een groot deel is van ons product maar aangezien Google een ontzettend grote marktaandeel heeft zullen wij iets moeten bieden waar zei mee akkoord kunnen gaan.

Nog overeenkomend met Google zullen de kosten gedekt moeten worden door de mensen die een
Smartphone kopen met Android. Dit gaat dus om 80% van de kosten aangezien Google zelf moet bepalen hoe zij hun 20% willen gaan dekken.

Hoe gaan wij Around the World promoten?

Wij willen graag Augmented Reality promoten via iTunes, social networks en we gaan samen werken met Operating system Android van Google.

Wat betreft iTunes is het vrij simpel. De app ,voor het gebruik op de iPhone, een nog onbepaalde periode gratis aanbieden. Zodra het meer bekendheid heeft kun je er geld voor gaan vragen.
Social networks zijn voor de Smartphones in opkomst. Velen gebruiken hun Smartphone al om filmpjes op YouTube te posten of een krabbel te plaatsen op hyves. Daarom is het handig om banner’s die je mogelijk op zulke netwerken zou kunnen plaatsen, te filteren voor smartphone bezoekers.

Wat het samenwerken met Google hadden wij het volgende bedacht: Bij aankoop van een Android bestuurde Smartphone krijg je automatisch ons programma erbij. Het is dan voor ons mogelijk geld te vragen van google die een nieuwe feature aanpassen aan hun systeem.
Het is uiteraard zo dat wij niet met Google in contact zijn en dus geen oordeel kunnen uitbrengen of dit een realistische gedachte is of niet.

Dan komt er uiteraard een site. Hier is te zien hoe het programma in zijn werking gaat en de bedoeling is dan dat mensen met hun problemen daar heen kunnen.
Het programma moet ook te downloaden zijn via deze website.

Om goed te kunnen promoten in Social Media als Twitter, LinkedIN groepen en relevante weblogs moet je wel al een goede en betrouwbare reputatie hebben opgebouwd. Dit is ook een rede waarom Google voor ons een goede samenwerking zou zijn.
Maar we moeten wel Google kunnen overhalen om ook daadwerkelijk met ons samen te gaan werken. Om dit voor elkaar te krijgen moeten wij eerst komen met een prototype en het promoten voor alleen Google. Dit is dus punt 1 wat betreft ons promotie beleid.
Werkt Google niet mee zullen wij of ons beleid moeten aanpassen of alleen de samenwerking met de operating system.

Wat uiteindelijk te trend dus moet worden is het gebruik van Around the World. Consumenten laten hun tomtom of andere vorm van gps achterwegen en gebruiken Around the World om de weg te vinden. Maar niet alleen dat, consumenten zullen het ook gaan gebruiken voor het vinden van de dichts bij zijnde Albert Hein.
En zelfs daar blijft het niet bij. Het is als toerist mogelijk om bezienswaardigheden te vinden.
Kortom, het is een programma met veel mogelijkheden.

dinsdag 28 september 2010

Early adapters

Een Early Adopter  is iemand die een bepaald product of een bepaalde technologie begint te gebruiken voordat de grote massa dat doet.


Je hebt 5 soorten mensen die ze indelen in een groep en dat zijn de hieronder genoemde groepen:

Innovators: dat zijn mensen die helemaal vooraan het proces zitten. Door velen gezien als nerds, geeks waardoor er nog veel van hen gebruikte technologieën nooit in de markt zullen worden uitgebracht.
Early Adopters: zijn de mensen die wel veel connecties hebben met de grotere massa, ze lopen wel voorop met alle nieuwe technieken. Deze zijn voorop de mensen die de mensen bij het late majority beïnvloeden waardoor hun de trend ook volgen.
Early Majority: zijn de voorlopers van de grote meerderheid. Ze willen dat alles eerst word uitgetest en dat de mensen mee goed overweg kunnen. Dan kopen ze het.
Late Majority: dit zijn de mensen die na de Early Majority komen. Ze nemen het pas als iedereen het heeft gekocht en dan pas durven ze het te kopen of het te nemen.
Laggards: Dit zijn de mensen die helemaal niet om de technologie geven alleen, ze willen het pas kopen als het is afgeprijsd of lopen er helemaal niet mee rond.

Intro: wat zijn trends?

Trends zijn dingen die veel mensen willen hebben omdat ze erbij willen horen, en het is op dat moment helemaal HOT! Iedereen denkt als hij trends hoort aan populaire kleren, maar het kan ook een bepaald spelletje zijn zoals pokémon kaarten, jojo’s, scoobydoo draadjes, springtouw enz.
Trends is één periode. Soms komt een trend steeds weer terug zoals knikkeren. Ook is de jojo teruggekomen, maar vroeger had je een houten jojo en nu heb je er met lichtjes met muziekjes enz.

moodboard

Hierbij het moodboard waarin onze gedachten verbeeld zijn.
De kleuren geven rust weer, wij denken dat rust in een programma als deze belangrijk is.
Dit omdat veel mensen van verschillende leeftijd klassen gebruik zullen gaan maken van dit programma.
De Google Phone en HTC zijn symbool voor alle smartphones die nodig is om gebruik te maken van AAW(All Around the World).
De kerk en de Eiffeltoren hebben wij erin gezet omdat het belangrijk is dat alle bezienswaardigheden eenvoudig te vinden zijn, en er in ieder geval in staan.
De kaart en GPS staan er tussen omdat ons programma de vervanger van deze producten zal worden.
De afbeelding rechts bovenin is een beeld weergave van wie het gaat gebruiken en hoe het eruit zal gaan zien. De chinezen, staan symbool voor de toeristen.
(De foto is te vergroten door erop te klikken)

dinsdag 21 september 2010

Around the World

Wat? Around the World is hoe ons programma gaat heten. De bedoeling is dat je door middel van augmented reality de weg kunt vinden door een willekeurige stad. Je moet je voorstellen dat je op het beeld ziet waar je kunt lopen of waar je heen kunt voor een bepaalde bezienswaardigheid of iets. Je krijgt als het waren de route in plaats van op een kaart als een soort filmpje.

Waar? Allereerst moet Nederland in beeld komen uiteraard. Later is het eventueel mogelijk uit te breiden naar andere landen.

Waarom? Wij hadden een onderzoekje gedaan naar Augmented reality. Gebaseerd daarop, zijn wij eruit dat een programma als Layar succesvol kan worden als je ook te zien krijgt hoe je moet lopen (een combinatie tussen gps/navigatie en het zo geheten Layar). Nu wij dit weten gaan wij proberen de trend voort te zetten, en dus een ‘verbeterd’ programma te maken. Verbeterd staat tussen aanhalingstekens omdat het niet te zeggen is of het een beter programma word. De eisen zijn verschillend en dus de vraag ook.

De trend
Wat uiteindelijk te trend dus moet worden is het gebruik van Around the World. Consumenten laten hun TomTom of andere vorm van gps achterwegen en gebruiken Around the World om de weg te vinden. Maar niet alleen dat, consumenten zullen het ook gaan gebruiken voor het vinden van de dichts bij zijnde Albert Hein.
En zelfs daar blijft het niet bij. Het is als toerist mogelijk om bezienswaardigheden te vinden.
Kortom, het is een programma met veel mogelijkheden.

Doelgroep:
Zoiezo gaat het hier om consumenten met een smartphone. Het aandeel van de operating systems is hard toegenomen.
De volgende getallen heb ik kunnen vinden op internet:

Symbian met 18%
Apple met 161%
Microsoft met 8%
RIM met 87%
Google met 2429%
Wij weten dus wel dat we graag iets met Google zouden willen doen. Hier meer over bij de promotie.
Uit deze getallen kan ik halen dat het belangrijk is dat de smartphones die met Google, Apple en RIM werken de belangrijkste 3 systemen zijn waar ons programma mee zal moeten kunnen werken.
Het is vrijwel niet mogelijk om te zeggen wat voor een leeftijd groep daaraan verbonden is. Naar onze mening is dat ook niet relevant. Het is belangrijk hoeveel mensen het programma willen gebruiken, en of het dan meer relevant is om met Google samen te werken of met 1 van de andere systemen.
Maar los van deze opinie, gaan wij ervan uit dat Google de juiste operating system om mee samen te werken. Dit omdat google sterk in de groei is, en juist omdat zowel mobieltjes die populair zijn onder de jongeren (blackberry) als zakelijke toestellen (htc) bestuurd worden door Android.

dinsdag 14 september 2010

5 trend spot tips!

Tijdens ons onderzoek hebben wij op 5 dingen gelet.
Aller eerst hebben wij gekeken of het om de consument of producent gaat.
In ons geval was het de consument. Dan ga je opzoek naar de vraag.

Als 2de moet je weten waar je naar kijkt. Ga niet naar dingen vragen of opzoek die niet nuttig zijn voor jou onderzoek. Maar daarnaast moet je niet te nauw zicht hebben. Weet wat de mogelijkheden zijn en wat nutteloze informatie is.
Als je dat weet ga je opzoek naar de juiste locaties voor jou onderzoek. Voor ons was dat de Apple store. Daarnaast zijn we ook naar bepaalde gsm winkels geweest. Dit omdat niet veel mensen weten wat de term Augmented reality inhoud dus moesten we ons beperken tot mensen met kennis. En die vind je bij bedrijven die er mee te maken hebben. Omdat de verkopers geen ontwikkelaars zijn, hebben wij aangesproken en geïnterviewd als consument.

De informatie die je verzameld hebt tijdens het onderzoek ga je nu verwerken. Voor producenten betekent dit verwerken in een campagne of het ideeën opdoen voor nieuwe producten. Maar voor ons betekent dit simpelweg over na denken. Wat is nou nuttige informatie en wat niet? Hier ontstaan nieuwe ideeën van.

Als laatste maar misschien wel belangrijkste tip is, zorg dat je jou team kent. Wat kan wie? Wat kan wie niet? Als je dit weet kun je makkelijker taken verdelen en krijg je het beste resultaat.

Alles op een rijtje:
- Wat is de vraag? En bij wie ga je opzoek, producenten/consumenten?
- Weet wat je zoekt. En verdwaal niet in de informatie.
- Waar vind jij de juiste informatie?
- Filter de informatie die je opgedaan hebt en denk na over jouw informatie.
- Ken je mede teamleden.

Wij zijn er van overtuigd dat als je deze 5 punten gebruikt je een goed onderzoek kunt uitvoeren, en je de juiste informatie kunt verzamelen.

Onderzoek Augmented reality

Omdat Augmented reality binnen Nederlandse media markt op het moment veel speelt, zijn wij op onderzoek gegaan in de binnen stad van Rotterdam.
We gingen langs iFactors, Belcompany en Vodafone om een paar vragen te stellen over augmented reality. We gingen naar deze bedrijven omdat we de verwachtingen hadden dat de werknemers daar wel wisten wat Augmented reality inhoud.

Onze doel was uiteindelijk, de vraag naar Layar en andere programma’s te achterhalen en waar zij aan zullen moeten voldoen om een trend te worden.

We gingen eerst langs iFactors om hun kijk op Augmented reality waar te nemen. Wat vrij opvallend was, is dat de werknemers van de iFactors meer na dachten over hoe de consument het in zijn werk zou nemen. Zo noemde de geïnterviewde het voorbeeld: ‘Als je als toerist door een stad loopt moet je de weg kunnen vinden met dat soort programma’s ’.
Uiteindelijk blijkt toch dat de vraag naar een combinatie tussen navigatie en wat layar nu mogelijk maakt speelt. Meerdere mensen hebben wij hier over gehoord. Wij hebben gebruikt gemaakt van deze informatie en hebben hier in doorgevraagd bij andere mensen. Vrijwel iedereen vond dit een goed idee, ook werd er zelfs gesproken over toerisme in Rotterdam, dat het zal toenemen. Wij denken dat, dat een beetje ver gezocht is.
We zijn benieuwd of deze vraag vervuld zal worden.


Bij de Belcompany en Vodafone daarin tegen hadden ze het meer over hoe de verkoop zou gaan veranderen en wat er met de mobieltjes ging gebeuren.
Zo werd bij de Vodafone gezegt: ‘Augmented reality heeft veel invloed op de verkoop van mobieltjes en smartphones, meer generaties zullen een smartphone aanschaffen i.p.v. een simpel mobieltje. Dit omdat de opties die Augmented reality mogelijk maakt zo uitgebreid is dat vrijwel iedereen er voordeel mee doet.’

dinsdag 7 september 2010

Papervision

Papervision is herkenning van bepaalde plaatjes. In het filmpje is te zien hoe het werkt.

http://www.youtube.com/watch?v=QoZRHLmUKtM&p=CD197FA7A8DD285B&index=2&playnext=2
(Het zwarte vierkante dingen op het blaadje geven de informatie door aan de iPhone)


Het is mogelijk om doormiddel van een bepaald beeld nieuwe informatie te zien met je smartphone bijv.

Het is zo, dat de software waarmee je dit waar kunt maken, door Apple al ontwikkeld word voor de iPhone.

Uiteindelijk zal je met papervison op internet kunnen en je websites bekijken. Nu is dat nog bijna niet voor te stellen hoe dat zal zijn.

Wij denken dat dit niet alleen trend zal worden maar ook gewoon een ontwikkeling om marketing gebied. Je moet je voorstellen dat je een reclame ziet en je camera er op richt en direct doorverbonden word naar de website van de reclame. Of als je naar de bioscoop gaat bekijk je buiten de trailer op je smartphone door je camera te richten op de poster van de juiste film.

Erg handig, denk wij. Er wordt al rekening mee gehouden in de marketing wereld maar ook door bijv. de bioscoop.

Wij hebben geen idee wanneer wij, als consument, er daadwerkelijk gebruik van zullen gaan maken. Maar we weten wel dat het een trend zal worden.

dinsdag 31 augustus 2010

Location Based Advertising

'Location Based Advertising' wil zeggen dat je via een kaart/plattegrond of foto kunt zien wat waar te doen is.
Een goed voorbeeld is het door Amsterdammers verzonnen Layar.
Met layar kun je met je mobieltje zien wat er te doen is in de omgeving. Je richt je camera op een gebouw of straat en ziet verschillende layer's met informatie van de omgeving. Dit noemt men 'Augmented reality'.
Iets wat al veel langer mogelijk is, is op google maps kijken waar bezienswaardigheden, restaurant, scholen, bedrijven enz. te zien zijn. Ook dit is location based advertising. Het is alleen niet zo handig dat het niet portable is.
Layar is dat wel maar ook dat heeft zo zijn nadelen. Namelijk: niet alle bedrijven of restaurants zijn gekoppeld aan deze mogelijkheid, want het namelijk zo dat je er voor moet betalen. Deze prijzen kunnen tot duizenden euro's oplopen.
Wij denken dat dit soort programma's in de toekomst uitgebreider en complexer gemaakt zullen worden waardoor meer mensen er gebruik van zullen gaan maken. Dit zal er ook voor zorgen dat de service voor 'optionele' goedkoper zal worden.
Ook is voor Layar het probleem dat er ontzettend veel informatie verzonden word over het internet.
Dit wil zeggen dat het gebruiksgemak niet erg prettig is. Maar in de loop van de technologie zullen mobieltjes en internet op mobieltjes sneller worden. Dit zorgt er ook voor dat meer mensen Layar zullen gaan gebruiken.
Het is tot nu toe mogelijk voor mobieltjes die Android draaien of voor de iPhone om layar te downloaden via de officiele website of apple store.