dinsdag 5 oktober 2010

Prijs Categorie

Wij kunnen geen prijs geven aan ons product. De wijze waarop wij het willen verkopen is puur door aandeel te verkopen. Om te beginnen aan Google. Door een aandeel te verkopen aan Google zal de waarden van ons marktaandeel hard stijgen. Later kunnen we meer aandelen gaan verkopen aan andere maatschappijen die hierin geïnteresseerd zijn.
Het punt is alleen hoeveel aandelen verkoop je en hoeveel niet. Uiteindelijk zul je nooit meer dan 49% aandelen moeten verkopen. Dit omdat je anders de overhand kwijt bent over jouw product.
Google zal een aandeel percentage van 20 krijgen. Dit is simpel weg in ruil voor de samenwerking. Zei winnen hier aandelen mee, en onze aandelen zullen drastisch in waarden stijgen door de samenwerking met Google.

Start
Na 5 jaar
Na 10 jaar
20% Google
10% aandelen markt
19% aandelen markt


Dit is een schematische weergaven van hoe wij aankijken tegen de verwachting van de verkoop in aandelen.
De 20% die Google zal krijgen is naar ons idee een goede verhouding tussen wat hun krijgen en wat wij kunnen verliezen. Hiermee wil ik zeggen dat 20% voor ons een groot deel is van ons product maar aangezien Google een ontzettend grote marktaandeel heeft zullen wij iets moeten bieden waar zei mee akkoord kunnen gaan.

Nog overeenkomend met Google zullen de kosten gedekt moeten worden door de mensen die een
Smartphone kopen met Android. Dit gaat dus om 80% van de kosten aangezien Google zelf moet bepalen hoe zij hun 20% willen gaan dekken.

Hoe gaan wij Around the World promoten?

Wij willen graag Augmented Reality promoten via iTunes, social networks en we gaan samen werken met Operating system Android van Google.

Wat betreft iTunes is het vrij simpel. De app ,voor het gebruik op de iPhone, een nog onbepaalde periode gratis aanbieden. Zodra het meer bekendheid heeft kun je er geld voor gaan vragen.
Social networks zijn voor de Smartphones in opkomst. Velen gebruiken hun Smartphone al om filmpjes op YouTube te posten of een krabbel te plaatsen op hyves. Daarom is het handig om banner’s die je mogelijk op zulke netwerken zou kunnen plaatsen, te filteren voor smartphone bezoekers.

Wat het samenwerken met Google hadden wij het volgende bedacht: Bij aankoop van een Android bestuurde Smartphone krijg je automatisch ons programma erbij. Het is dan voor ons mogelijk geld te vragen van google die een nieuwe feature aanpassen aan hun systeem.
Het is uiteraard zo dat wij niet met Google in contact zijn en dus geen oordeel kunnen uitbrengen of dit een realistische gedachte is of niet.

Dan komt er uiteraard een site. Hier is te zien hoe het programma in zijn werking gaat en de bedoeling is dan dat mensen met hun problemen daar heen kunnen.
Het programma moet ook te downloaden zijn via deze website.

Om goed te kunnen promoten in Social Media als Twitter, LinkedIN groepen en relevante weblogs moet je wel al een goede en betrouwbare reputatie hebben opgebouwd. Dit is ook een rede waarom Google voor ons een goede samenwerking zou zijn.
Maar we moeten wel Google kunnen overhalen om ook daadwerkelijk met ons samen te gaan werken. Om dit voor elkaar te krijgen moeten wij eerst komen met een prototype en het promoten voor alleen Google. Dit is dus punt 1 wat betreft ons promotie beleid.
Werkt Google niet mee zullen wij of ons beleid moeten aanpassen of alleen de samenwerking met de operating system.

Wat uiteindelijk te trend dus moet worden is het gebruik van Around the World. Consumenten laten hun tomtom of andere vorm van gps achterwegen en gebruiken Around the World om de weg te vinden. Maar niet alleen dat, consumenten zullen het ook gaan gebruiken voor het vinden van de dichts bij zijnde Albert Hein.
En zelfs daar blijft het niet bij. Het is als toerist mogelijk om bezienswaardigheden te vinden.
Kortom, het is een programma met veel mogelijkheden.